Kim Il Sung

[25. April 1912 – 8. Juli 1994]
– Grundlægger af D.D.F. Korea, Korea’s Arbejderparti,
den anti-japanske guerilla hær (Under Anden Verdenskrig) og andre masseorganisationer.
– Definerede som den første Juche ideologien, en socialistisk ideologi essentiel for det koreanske samfund og den koreanske revolution.
– Stod i spidsen for genopbygningen og industrialiseringen af D.D.F. Korea,
på basis af socialisme og demokrati.
– Aktiv forkæmper for koreansk enhed, og genforeningen af den koreanske halvø.
– Anti-imperialist og fortaler for international solidaritet.

__________________________

Erindringer “med århundredet”: http://www.korea-dpr.info/lib/202.pdf

Tre anekdoter om Kim Il Sung, en leder med evnen til at forudsige

Kim Il Sung blev i D.D.F. Korea kendt for hans enestående evne til at forudsige.

Mester-planen for efterkrigstidens genopbygning, udarbejdet i krigstid

Det følgende skete i Januar 1951 da Koreakrigen (Juni 1950-Juli 1953) havde nået sit højdepunkt. 

Kim Il Sung blev bedrøvet da han så at Pyongyangs landskab var blevet reduceret til murbrokker, grundet intensiverede amerikanske bombeangreb. Han spurgte førende embedsmænd om de havde gode idéer til efterkrigstidens genopbygning af Pyongyang. Dette spørgsmål kom som en stor overraskelse for embedsmændene. Kim Il Sung sagde at det ville være for sent at snakke genopbygning efter krigen var ovre, og specificerede hvordan hovedstaden skulle genopbygges til at være storslået. Et par dage senere, kaldte Kim Il Sung en arkitekt til det Øverste Hovedkvarter, og gav ham opgaven at skabe en mesterplan for genopbygningen af Pyongyang. Bagefter gennemgik Kim Il Sung udkastene adskillige gange, og gav gode råd til hvordan planen kunne færdiggøres. 

Efterfølgende, blev en udstilling afholdt i Morangbong Undergrunds Teateret, der viste designs for genopbygningen af Pyongyang og andre provinsielle hovedstæder.  I midten af Maj 1952, vedtog ministerrådet beslutningen “Om midler for klargørelsen af genopbygningen af byområder”. I Juni 1953 udstedte militær-kommissionen en ordre for opførelsen af en murstensfabrik. Skovbrug blev også dannet, for genopførelsen af byens landskab. Dette var de midler Kim Il Sung tog i brug, med et øje for fremtiden efter landets sejr i krigen.

Stedet for en Apatit mine

En gang stoppede Kim Il Sung’s bil halvvejs oppe af et bjergpas. Han steg af, og gik hen mod et områder hvor der groede majs på en skråning. Embedsmændene der var med ham på hans felt-vejlednings tur, fulgte ham. Ved området med majs, stod embedsmændene forvirret, da Kim Il Sung pillede Aks af majsene, og vendte og drejede stænglerne mellem fingrene. Embedsmændene opdagede at majskolberne var bemærkelsesværdig store, og tænkte det måtte være grunden til at deres leder var gået hen til dem. Til deres forbavselse, strålede han med en klump grynet jord, og sagde, at Apatit måtte være deponeret i området.

På det tidspunkt var der igangsat en process, for at opspore mineraler i landet, men ingen gode resultater kunne rapporteres. Nogle embedsmænd foreslog at importere mineralerne fra andre lande. Efter et stykke tid sagde Kim Il Sung at det var nødvendigt at udforske området, med den begrundelse, at de imponerende afgrøder skyldte en meget fosforholdig jord. Senere viste det sig, at jorden var fuld af Apatit i undergrunden. En stor Appetit mine blev bygget herefter. 

Sovjetunionens fald, forudset 20 år før

I Oktober 1964, da Nikita Khrushchev blev væltet fra magten i SUKP og statsapparatet, skulle Koreas Arbejderparti sende en delegation til Sovjetunionen i anledning af 47 års jubilæet for Oktoberrevolutionens sejr. Kim Il Sung gav personligt delegationen et spørgeskema, som de skulle præsentere for sovjetunionens nye lederskab. Spørgeskemaet var inddelt i fem kategorier; for eksempel, om det nye lederskab ville modsætte sig USA imperialismen eller ej, om det ville støtte de nationale befrielsesbevægelser i kolonierne eller ej, og om det ville blande sig i andre landes interne anliggender eller ej. Da delegationen kom tilbage fra turen, rapporterede den til Kim Il Sung at det nye lederskab i Sovjetunionen undgik at svare direkte på grundlag af forskellige undskyldninger. Dette implicerede, at det nye lederskab i USSR ikke var villige til at opgive deres revisionistiske og chauvinistiske attitude. På et vigtigt møde afholdt derefter, sagde Kim Il Sung at det var vigtigt at være på vagt overfor tilfælde hvor Sovjetunionen blev forherliget, hvilket ville resultere i socialdemokratisk reformisme. Som han forudså, faldt Sovjetunionen sammen som et resultat af “reform*” og “omstrukturering**”. 

*Glasnost

**Perestroika

 

Flere anekdoter : 

http://www.naenara.com.kp/sites/kkf/leaders/?lang=en&page=1