For medlemmer

Referat af generalforsamlingen 24. november 2018.

Læs her: Referat af generalforsamling i Venskabsforeningen 24.11.18

_______________________________________________________________________

Besøg Venskabsforeningens bod på

Rød 1. maj i Fælledparken i København

kl. 13.00-17.00.

 

RØD 1. MAJ 2019

FÆLLEDPARKEN KL. 13.00-17.30

TALERE FRA: Almen Modstand, Kommunistisk Parti, Byggefagenes Samvirke, Folkebevægelsen mod EU og Dagbladet Arbejderen.

MUSIK: Sorte Fugle, One More Than 12 og Nexø.

Arrangør: KOMMUNISTISK PARTI

____________________________________________

ÅBENT MEDLEMSMØDE DEN 13. APRIL 2019 KL. 14.00

DKP’s delegation med formand Henrik Hedin og formand for partiets internationale udvalg Luis Monteiro på besøg i Korea i oktober 2018. Delegationen ses her sammen med deres værter og rektor for Koreas Arbejderpartis Kim Il Sung partiskole i Pyongyang.

 

ÅBENT MEDLEMSMØDE LØRDAG DEN 13. APRIL 2019 KL. 14.00

NORDVEST BOGCAFE, FREDERIKSSUNDSVEJ 64, KØBENHAVN NV.

 Program for mødet:

  1. Formand Anders Kristensen byder velkommen og giver en kort indledning om situationen i Korea.
  2. Formand for Danmarks Kommunistiske Partis internationale udvalg Luis Monteiro fortæller om DKP’s delegationsrejse til DDF Korea i oktober 2018 og viser billeder fra rejsen.
  3. Tid til spørgsmål og kommentarer samt hyggeligt kammeratligt samvær.

Vand, øl og vin kan købes til rimelige priser. Der serveres ligeledes kaffe/te og kage. Alle interesserede er velkomne.

Der er gratis adgang.

Arrangør: Venskabsforeningen Danmark-Den Demokratiske Folkerepublik Korea

www.dk-korea.dk

dk-korea@inform.dk

 

________________________________________________________________________

MEDLEMS-NYHEDSBREV MARTS 2019

LÆS MEDLEMS-NYHEDSBREV MARTS 2019 MED FOTOS HER: Medlemsbrev marts 2019

København, den 7. marts 2019 

Til Venskabsforeningen medlemmer:

Gode kammerat!

Hermed modtager du foreningens medlemsbrev for marts 2019. Bemærk der er en vigtig datoændring for næste medlemsmøde. Se nedenfor.

TOPMØDER I HANOI

Korea er i disse dage helt i top i medierne. Det netop afholdte topmøde mellem DDF Koreas øverste leder Kim Jong Un og USA’s præsident Donald Trump i Hanoi i Vietnam den 27.-28. februar gik ikke helt som forventet. Det sluttede ikke med en fælles aftale eller udtalelse som i Singapore i juni sidste år. DDF Korea havde forventet, at USA efter 8 måneders forberedelse var klar til at indgå en aftale i retning af begyndende atomafrustning af den koreanske halvø og normalisering og fredeliggørelse af forholdet mellem de to lande samtidig med lempelser i de omfattende sanktioner og blokade imod DDF Korea. Med vejledning af to ultrakonservative krigsmagere som udenrigsminister Pompeo og sikkerhedsrådgiver Bolton valgte Trump desværre at forlade topmødet i utide. Han påstod på efterfølgende pressekonference, at DDF Korea under forhandlingerne ultimativt krævede total ophævelse af alle sanktioner for nordkoreansk destruktion af atomanlægget i Yongbyon som et skridt på vejen, og DDF Korea var ifølge Trump derved skyld i sammenbruddet.

Det viste sig efterfølgende at være usandt. Den nordkoreanske udenrigsminister Ri Yong Ho, der var til stede under topmødeforhandlingerne, oplyste på en pressekonference samme dag, at DDF Korea udtrykkeligt ikke havde krævet total ophævelse af sanktionerne i første omgang, men kun af, de der rammer civilbefolkningen.

Heldigvis gik parterne ikke fra hinanden ved at smække med døren. Parterne er enige om stadig at være i dialog. De to landes forhandlingsteam, der nu har lært hinanden bedre at kende, vil fortsætte den helt nødvendige tillidsopbygning efter 70 års bittert fjendskab og søge at finde veje til fredeliggørelse og normalisering af relationerne mellem DDF Korea og USA og atomafrustning af den koreanske halvø.

Dertil kommer, at DDF Korea opnåede en sejr efter topmødet ved, at USA valgte at aflyse den ellers planlagte gigantiske fælles USA-Sydkorea krigsøvelse Key Resolve/Foal Eagle, der skulle være startet 1. marts i Sydkorea og farvande omkring Korea.

DDF Koreas leder Kim Jong Un´s rejse til Hanoi var således ikke forgæves trods det afkortede topmøde. Han gennemførte samtidig et planlagt topmøde med Vietnams præsident Nguyen Phu Trong den 1. marts samtidig med, at Kim Jong Un’s store følge fik besøgt en række vietnamesiske virksomheder. DDF Korea og Vietnam indgik i forbindelse med topmødet en række økonomiske og politiske aftaler, der betydeligt styrker samarbejdet mellem de to socialistiske lande.

MEDLEMSMØDE – BEMÆRK NY DATO – AFLYSNING AF MEDLEMSMØDE 6. APRIL – NY DATO 13. APRIL 2019

Venskabsforeningens næste planlagte medlemsmøde den 6. april er aflyst og erstattet af et nyt medlemsmøde:

MEDLEMSMØDE

LØRDAG DEN 13. APRIL 2019 KL. 14.00

NORDVEST BOGCAFE, FREDERIKSSUNDSVEJ 64, KØBENHAVN NV.

Program for mødet: 

  1. Formand Anders Kristensen byder velkommen og giver en kort indledning om situationen i Korea.
  2. Formand for Danmarks Kommunistiske Partis internationale udvalg Luis Monteiro fortæller om DKP’s delegationsrejse til DDF Korea i oktober 2018 og viser billeder fra rejsen.
  3. Tid til spørgsmål og kommentarer samt hyggeligt kammeratligt samvær.

Vand, øl og vin kan købes til rimelige priser. Der serveres ligeledes kaffe/te og kage. Alle interesserede er velkomne. Der er gratis adgang.

RECEPTION PÅ DDF KOREA’S AMBASSADE I STOCKHOLM

Årsagen til ændring af dato for medlemsmødet skyldes datoændring for Nordisk Venskabstræf på DDF Koreas ambassade i anledning af Præsident Kim Il Sung’s 107-års fødselsdag, hvor Venskabsforeningen også er med.

DDF Koreas ambassade har inviteret Venskabsforeningens medlemmer til reception og Nordisk Venskabstræf i anledning af præsident Kim Il Sung’s 107-års fødselsdag:

NORDISK VENSKABSTRÆF

LØRDAG DEN 6. APRIL 2019 KL. 12.00-14.00

DDF KOREAS AMBASSADE, NORRA KUNGSVÄGEN 39, LIDINGÖ 

Medlemmer af venskabsforeningerne i de 5 nordiske lande samt Estland er inviteret til reception og træf.

Desværre har Venskabsforeningen Danmark-DDF Korea eller ambassaden ingen mulighed for at yde tilskud til rejsen til Stockholm. Hvis du påtænker at deltage, så hører vi gerne fra dig af hensyn til det praktiske. 

HUSK NORDKOREAINDSAMLINGEN

Husk vi fortsætter Nordkoreaindsamlingen for humanitær bidtand til befolkningen i landsbyen Unha-ri. Flere medlemmer har allerede efter sidste medlemsbrev sendt et støttebeløb. Det er vi meget taknemmelige for. Men vi er kun knap halvvejs til målet på 30.000 kr., som skal nås inden udgangen af juni.

Så husk stadig NORDKOREAINDSAMLINGEN GIRO 5 25 22 45 

Støttebidrag kan indbetales på netbank hos Danske Bank reg.nr. 1551 konto 00 05 25 22 45. 

Det alt for nu.

Kammeratlig hilsen

bestyrelsen

____________________________________________

NYHEDSBREV FOR MEDLEMMERNE FEBRUAR 2019

Læs nyhedsbrev for medlemmer februar 2019 med fotos her: Medlemsbrev februar 2019

 

NYHEDSBREV FEBRUAR 2019

Til Venskabsforeningens medlemmer: 

Gode kammerat!

Hermed nyt fra Venskabsforeningen Danmark-Den Demokratiske Folkerepublik Korea:

SITUATIONEN I KOREA

Som beskrevet i foreningens nytårsbrev til medlemmer i sidste måned fandt der i 2018 en række forrygende begivenheder sted, der vendte op og ned på de sidste 70 års historie på den koreanske halvø i retning af fred, forsoning, samarbejde om fælles fremgang og genforening samt afslutning af Koreakrigen og normalisering af forholdet DDF Korea-USA og total atomafrustning af hele Korea. Et nyt topmøde mellem DDF Koreas øverste leder Kim Jong Un og præsident Donald Trump vil finde sted senere i denne måned i Hanoi i Vietnam. Nord-Syd samarbejdet om forsoning, nedrustning og fælles velstand kører allerede. USA’s omfattende blokade og sanktioner imod DDF Korea er stadig i kraft, men vi har en forventning om indgåelse af nye aftaler ad den vej Singaporetopmødet i juni angav i retning af fredsaftale, normalisering af forholdene DDF Korea-USA og total atomafrustning af Koreahalvøen. Venskabsforeningens bestyrelse følger udviklingen nøje og vil i bl.a. Korea Bulletin og hjemmeside informere herom.

KIM JONG UN’S NYTÅRSTALE 2019 PÅ DANSK  

Vedlagt dette medlemsbrev finder du en pjece med DDF Koreas leder kammerat Kim Jong Un’s nytårstale 2019 på dansk. I talen gør Kim Jong Un status over udviklingen i 2018 både økonomisk, politisk og i Nord-Syd forholdet og forholdet til USA og ser frem i 2019. I nytårstalen siger øverste leder Kim Jong Un bl.a. således: ” Jeg er af den opfattelse, at mødet og samtalerne i juni sidste år med USA’s præsident var til gavn for begge sider. Vi udvekslede konstruktive synspunkter og opnåede en fælles forståelse af at skyde genvej i forhold til at fjerne hinandens bange anelser og løse de komplicerede problemer.

Jeg er parat til at møde USA’s præsident igen når som helst, og jeg vil bestræbe mig for at opnå resultater, som vil blive ønsket velkommen i det internationale samfund.

Men hvis USA ikke holder de løfter, det afgav for øjnene af hele verden, og hvis USA på grund af en misfortolkning af vort folks tålmodighed ensidigt forsøger at tvinge os til noget og fortsætter med at pålægge os sanktioner og udøve pres mod vor republik, så kan vi blive tvunget til at finde nye veje til at forsvare vort lands suverænitet og statens vigtigste interesser samt for at opnå fred og stabilitet på den koreanske halvø.

En stabil situation på den koreanske halvø og i regionen er aldrig noget, der er blevet opnået med lethed. De lande, der på ægte vis ønsker fred, har en fælles forpligtelse til at sætte stor pris på den nuværende situation. Vore nabolande og det internationale samfund skal støtte vores alvorligt mente standpunkt og vore bestræbelser for at fremme den positive udvikling i situationen på den koreanske halvø og bekæmpe alle handlinger og udfordringer, der truer freden og er i modstrid med retfærdigheden.”

Venskabsforeningens bestyrelse har fundet det vigtigt og relevant at bruge ressourcer på en dansk udgivelse af talen. Den udgør et vigtigt dokument for solidaritetsarbejdet med Koreas folk.

KOREA BULLETIN:

Næste nummer af Korea Bulletin er planlagt til at udkomme i slutningen af april. Det vil blive udsendt, så du gerne skulle modtage det inden 1. maj. I det kommende nummer af Korea Bulletin vil du finde aktuelt stof om Korea samt referat fra den ordinære generalforsamling i november 2018.

  1. MAJ:

Venskabsforeningens bod vil igen i 2019 være at finde hos Rød 1. maj i Fælledparken i København kl. 13.30-17.30. Vi håber at møde mange medlemmer den dag.

VENSKABSREJSE TIL KOREA:

Venskabsforeningen Danmark-DDF Korea arbejder for tiden for at sende en venskabsdelegation til DDF Korea i 2019. Denne gang i juli omkring ugerne nr. 29 og 30. D.v.s. i den sidste halvdel af juli. I år rejser vi uden, at der i Korea er særlige nationale mærkedage at fejre, men til gengæld bliver der så mere tid til at følge vort helt eget besøgsprogram, end der sædvanligvis er på sådanne rejser. Som medlem har du en vis indflydelse på sammensætning af dette program ved at fremsætte besøgsønsker, som vi så sender til vores samarbejdspartnere i Korea. Der vil blive afholdt et forberedende rejsemøde i Venskabsforeningen for deltagere og interesserede.

Vi kender ikke den nøjagtige pris for rejsen endnu, men ud fra tidligere erfaringer forventer vi, at den vil komme til at ligge omkring 11.500 kr. for 12 dage i Korea. Dette beløb dækker ophold i Korea på gode hoteller med fuld forplejning, lokal transport og eventuelle entreer, transfer til/fra lufthavn, fly Beijing-Pyongyang og retur, fællesgave til DDF Koreas leder samt nordkoreansk visum. Derudover kommer udgifter til flyrejsen København-Beijing og kinesisk visum samt eventuelt ophold i Kina. Prisen for den del af rejsen har du selv indflydelse på f.eks. ved at begrænse udgiften ved at vælge fly med flyskift undervejs og ankomst/afrejse på skæve tidspunkter, ved at gøre Kina-opholdet kortest muligt og ved at visumfri transit i Beijing.

Hvis du er interesseret i at rejse med, så bedes du allerede nu kontakte formanden Anders Kristensen på ovenstående telefon eller mail-adresse. Her kan du få nærmere oplysninger om rejsen. Nogle medlemmer er allerede skrevet på en foreløbig deltagerliste. En foreløbig tilmelding er ikke bindende, men vigtig for os for at få et overblik over antallet af deltagere.

Venskabsforeningen har også planer om en venskabsrejse i oktober 2020 omkring ugerne 41 0g 42 i forbindelse med fejringen af 75-årsdagen for grundlæggelsen af Koreas Arbejderparti.

STØT NORDKOREAINDSAMLINGEN:

På generalforsamlingen i november 2018 blev det besluttet at fortsætte foreningens humanitære indsamling Nordkoreaindsamlingen giro 5 25 22 45. Vi nåede op på 4000 € i 2018 og vi har igen i 2019 sat samme mål på 4000 € svarende til ca. 30.000 kr., der efter planen skal doneres i naturalier til vores venskabslandsby Unha-ri i Namporegionen, når foreningens venskabsdelegation besøger Korea i juli. Donationen går til landsbyens børnehave og landbrugskooperativ og består ofte af varer, der er mangel på som følge af USA’s og FN’s blokade og FN-sanktioner.

Men der er stadig langt til målet på 4000 €. Derfor skal der her lyde en kraftig opfordring til alle medlemmer og alle venner af Koreas folk om at yde et bidrag – stort eller lille – alt vil varme hos befolkningen i Unha-ri. Nogle medlemmer indbetaler fast hver måned et beløb på f.eks. 100 kr. Den ide må meget gerne brede sig til mange flere medlemmer. Husk alle indsamlede midler går ubeskåret til befolkningen i Nordkorea. Alle administrative udgifter som bankgebyr og trykning af girokort dækkes af Venskabsforeningen.

Du kan bruge vedlagte girokort til Nordkoreaindsamlingen eller indbetale på netbank Danske Bank reg.nr. 1551 konto 00 05 25 22 45.

Fra bestyrelsen skal endnu engang lyde en særlig varm tak til alle de medlemmer, der tilbagevendende sender et beløb til Nordkoreaindsamlingen, og til alle de, der i 2018 har bidraget til indsamlingen.

BESØG FRA KOREA:

Vores søsterorganisation i Korea Venskabsforeningen Korea-Danmark og Kulturkomiteen har meddelt os, at de planlægger at sende en 2-3 mands delegation på besøg i Danmark og Sverige i juni i år. Venskabsforeningen vil naturligvis give dig som medlem mulighed for at mødes med gæsterne fra Korea i juni. Planlægning og datoer er endnu ikke helt på plads. Du vil høre nærmere om mødet med vores koreanske gæster i næste medlems-nyhedsbrev.

MEDLEMSKONTINGENT:

Så er det igen tid betaling af det halvårlige medlemskontingent. Denne gang for første halvår 2019. Kontingentet er stadig kun 150 kr. halvårligt for enkeltmedlemmer og 650 kr. årligt for kollektive medlemmer. Hvis du foretrækker at betale kontingent for hele 2019 = 300 kr. er det selvfølgelig meget fint. Noter venligst i indbetalingen hvilken periode beløbet dækker, eller om der er tale om både kontingent og støttebidrag.

Enkelte medlemmer er desværre i restance. Det vil fremgå af det vedlagte girokort. Og enkelte er forud eller lige med. De får et blankt girokort uden beløb. Foreningen fattes penge til aktiviteterne, og vi appellerer derfor til alle om at betale kontingent snarest muligt.

Hvis du allerede har betalt kontingent indenfor de seneste dage, kan den have krydset dette medlemsbrev. Så skal du selvfølgelig se bort fra opkrævningen.

Hvis du er i restance og ønsker en afdragsordning eller anden ordning, så kan du altid kontakte formanden Anders Kristensen på tlf. 23 69 07 80 eller mail dk-korea@inform.dk Ekstra støttebidrag til Venskabsforeningen er som sagt altid velkomne, hvis du har mulighed for det. Vi takker samtidig alle, der igennem året 2018 har ydet Venskabsforeningen ekstra støttebidrag. Brug vedlagte girokort eller netbank. Ved brug af netbank er kontoen: Danske Bank – reg.nr. 1551 konto 00 05 55 39 46.

Kammeratlig hilsen

Bestyrelsen

________________________________________________________________________

NYTÅRSHILSEN 2019 TIL MEDLEMMERNE

Læs her: Nytårshilsen 2019 medlemmer